İpek Çiftliği Süt Ürünleri” İşletmemiz; İzmir Bergama’da Kozak yöresi, Çamavlu Köyü’nde bulunan günlük 50 ton süt işleme kapasitesine sahip tesisi ile hizmet vermektedir. 14 dönümlük arazi üzerine kurulu 2000 m² kapalı alanda tam kapasite ile çalışmaktadır.
Kozak yöresinin göz alabildiğine uzanan ormanları, karlı Madra Dağları’nın suları, el değmemiş bakir meraları, onlarca çeşitli bitkinin yetişmesine ortam yaratmaktadır.
Yöre halkının hayvan yetiştiriciliğinde bilinçlendirilmesi, uzman veterinerlik hizmetlerinin verilmesi, kaliteli yem alternatiflerinin İşletmemizce üreticiye sunulması, sütlerin soğutma tanklarında toplanıp uygun taşıma yöntemiyle işletmeye ulaşımı uzman ekibimizce sağlanmaktadır.
İşletmemizin sunduğu bu hizmetlerle böylesine doğal bir ortamda yapılan hayvancılık faaliyetleri birleştiğinde ise nefaseti ve kalitesi yüksek sütlerin üretilmesi kaçınılmaz olmaktadır.
Yüksek kaliteli sütler; yeterli teknik ve alt yapı donanımına sahip, hijyenik ortamda, bilinçli ve uzman bir ekiple, iyi üretim teknikleri uygulanarak tadına doyum olmayan ürünler ortaya çıkarmaktadır.
İşletmemizde kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemleri anlayışıyla;
• Beyaz Peynir (Keçi, İnek, Koyun)
• Tulum Peyniri (Keçi, İnek, Koyun)
• Kaşar Peyniri, Dil ve Örgü Peyniri
• Lor Peyniri üretilmektedir.
İpek Çiftliği Süt İşletmesi’ndeki peynirler;
• ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi,
• ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi,
• ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
•OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi uluslararası standartlarına göre üretilmektedir.
Peynir Denilen Mucize…
Antik yunanda çocuklara ödül olarak peynir veriliyordu. Delos adasında ortaya çıkarılan antik yunan paralarının bazılarının üzerinde peynir görüntülerininin bulunması ve kuvvet tanrısı Herkül’e bir güç unsuru olarak peynir sunulması hiç de şaşırtıcı değil. Pek çok eski kaynakta ise peynir, “kahramanların gıdası” olarak anılmakta.
Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin bir besindir. Sindirim olarak sütten daha kolay olan peynirin yağ oranı ise çeşidine göre değişiklik gösterir.
Ph seviyesini kontrol edebildiğinden diş için iyi bir koruyucudur. Bu nedenle, yemeklerden sonra küçük bir parça peynir yemek diş çürümelerine karşı koruyucudur.
Peynir, kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Bunun dışında magnezyum, çinko ve selenyum da içerir. Bizim peynirimiz gibi doğal peynirlerde ise, yağda çözünür dört önemli vitamin vardır: A, D, E, K vitaminleri…
Peynirde dikkat edilmesi gereken şey, türü değil kalitesi’dir. Bir peynirin kalitesi ise sütün elde edildiği hayvanın beslenme şekliyle doğrudan ilişkilidir. Örneğin otlatılan hayvanlardan elde edilen peynir, çok önemli bir antioksidan (kanserle savaşan) olan CLA (konjugelinolenik asit) yağ asidinden , sıradan yemlerle beslenen hayvanlara nazaran dört kat daha zengindir. Yine aynı şekilde doğal yolla beslenen hayvanların sütlerinde, önemli bir antioksidan ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olan omega-3 yağ asidi oranları önemli derecede yüksek bulunmuştur.